Årets turgåer 2020

I år ble Rafal Jemieljanczyk årets turgåer. Han slo også rekorden fra 2019 i antall turer på en sesong

251 turer er fasiten til Rafal etter årets tursesong er gjennomført. Aldri før har en og samme person klart å gå så mange turer i løpet av turkampanjen. Den tidligere rekorden ble holdt av Jan Otto kristiansen fra Moss på 237 turer.

Rafal Jemieljanczyk på en av årets turer
 

Hvordan har du klart å gå så mange turer?

Turene tar jeg som trening, det å komme meg ut hvor man kan koble av og se på naturen. Her får jeg muligheten til å lade meg selv med positiv energi. Jeg liker også å ta bilder, spesielt av nye og spennende steder. Det er mange flotte turer og områder som jeg har gått og sett her i Østfold. Det er godt for kropp og sjel.

Hva er din hovedmotivasjon?

Hovedmotivasjon er å komme ut og oppleve naturen. Første turen som jeg startet med var Skjebergmarka sammen med min arbeidskollega. Han også elsker friluftsliv og er utrolig glad i å gå turer. Det var nok han som inspirerte meg til å gå så mange turer.

En stor takk må nok sendes arbeidskollegaen som fikk Rafal i gang.
 

Hvilken er din favorittur og hvorfor?

Favoritturen er Bjønnåsen . Turen er litt krevende i starten, med både stigning og klatring i begynnelsen som gir oss litt trening. På toppen får man se vakker utsikt over Isesjøen fra plassen på platået. Videre på stien kommer vi frem til Isesjøbatteriet , hvor man får med seg historie på turen også . Videre går vi i skogen, hvor man får oppleve flott skogsterreng. Alt i alt, synes jeg man får veldig mye ut av denne turen.  

Favoritturen til Rafal er Bjønnåsen i Sarpsborg

Skal du delta neste år?

Ja, det er klart at jeg skal delta neste år. Håper på å få se nye nydelige turområder her i Østfold. Det gleder jeg meg til 😃😃😃

 

Som årets turdeltaker kan Rafal vente seg flotte premier. Tursekk, bok og pokal er noe av det Rafal får i premie. Årets turdeltaker trekker vi ut blant de som har gått mange turer, og som er et flott forbilde når det kommer til turgåing. 

 

 

Tidligere vinnere: 

  • 2019: Maren Kristine Innleggen
  • 2018: Jan Otto Kristiansen

Tilbake til hovedside