Årets turgåer 2022

John Freddy Olaussen

Årets turgåer i Ti på Topp Østfold er John Freddy Olaussen. Han er en tur-entusiast på 55 år fra Sarpsborg som går lange turer med bulldogen sin Saga hver eneste dag. Faktisk går de to opptil flere Ti på Topp turer hver eneste dag! I årets sesong har de to turvennene gått imponerende 330 Ti på Topp turer. Det er i snitt 1,7 turer om dagen når vi regner 196 turdager. Saga har en egen Instagramkonto som heter sagathedorset for de som ønsker å følge dem der.

Vi fra Ti på Topp Østfold har vært så heldige at vi har fått bli med på en av turene deres denne høsten. Turen gikk til Elingaard, og i løpet av turen fikk vi god tid til å bli bedre kjent med dem. Etter turen med oss, reiste de like godt videre til neste Ti på Topp tur for å ta Gjetøya & Mærrapanna i samme slengen.

John Freddy forteller at han er veldig glad i naturen. Det å gå i skogen gir en frihetsfølelse som han nyter godt. Han deltok for første gang i Ti på Topp i 2021. Faktisk gikk han og Saga 310 turer dette året så de slo sin egen rekord i 2022 med 20 turer. Han forteller at han ikke er så god med kart og kompass, så Ti på Topp appen er helt glimrende for han. Noe annet som motiverte John Freddy til å bli med på Ti på Topp, er at det er så mange turglade folk som deltar i tur-kampanjen.

På spørsmål om hva de alltid har med seg på tur, svarer han at de alltid har med vann og drikkeskål, i tillegg til førstehjelpsutstyr. Han innrømmer at de ikke er så flinke til å ha med seg mat på tur, men han ønsker å skape en endring på dette fremover. De har ingen favoritt tur blant årets Ti på Topp turer, men liker godt å gå der de får oppleve vann og sjø i løpet av turen. De går som oftest alene på tur, men det hender at de får med seg familiemedlemmer eller kolleger fra Borregaard på turene sine. Vi kan legge til at de som skal gå på tur med disse to, bør være klare for å holde et ganske høyt tempo for å henge med på turen.

John Freddy synes Ti på Topp tilbudet er veldig bra, men ønsker gjerne at sesongen skal forlenges noe. Han synes derfor at det er helt supert med Mini-Ti på Topp kampanje som varer ut november, så han har meldt seg på der også. I 2023 starter vi kampanjen 1. april så man kan starte å gå alle våre nye turer allerede til påske.

Tilbake til hovedside