Årets turgåer 2021

Årets turgåer 2021


I 2021 ble Torbjørn Grårud årets turgåer. Etter en periode med redusert fysisk kapasitet tok han grep og kom seg ut i skog og mark

161 turer er fasiten til Torbjørn etter at fjorårets tursesong var gjennomført.

Årets turgåer 2021, Torbjørn Grårud.
 
Hvordan har du klart å gå så mange turer?

Ja det har jeg òg lurt på. Jeg starta å gå fordi jeg liker å gå i skog og mark, og videre ble det med å telle turer. Videre fikk jeg med meg en liten gjeng, og samtidig har det vært en fin måte å både holde helsen og den fysiske kapasiteten vedlike i tillegg til å være sosial. Jeg gikk veldig mye før ferien, men det har blitt litt mindre nærmere høsten.

Jeg må også nevne at det har gått med to par sko i år, såpass mye tur har det blitt!

Hva er din hovedmotivasjon?

Jeg prøver å komme meg tilbake til den formen jeg hadde tidligere. Siste året har det bare gått oppover, til tross motgang grunnet sykdom. I begynnelsen gikk det så bra at jeg til tider gikk mange turer om dagen. Det har også vært veldig mange inspirerende turer i år, også har det vært gøy å få med meg andre i turlaget. Da har jeg blitt en slags turvert for de jeg har hatt med meg på tur.

Hvilken er din favorittur og hvorfor?

Å velge en favoritt i år er vanskelig. Langgard og Honningen har vært en helt rå tur. Torsnesrunden, Rødnebbene og festningen er også blant mine favoritter. Hva som var best blir litt vanskelig når det har vært så mange bra turer som det har vært i år. Ertemarka rundt var også gøy, der man fikk sett flere deler av skog og mark utenfor Halden.

I år har jeg faktisk gått alle turer begge veier for å se hva som er enklest, og om det eventuelt kan oppleves noe nytt på en tur jeg allerede har gått – og det er definitivt noe alle burde prøve om de vil oppleve noe nytt.

Skal du delta neste år?

Jeg håper det! Helsen må klaffe, og i år klaffa det bra. Det har vært noen vondter i høst, men med masse fysisk aktivitet har jeg fått svært god utholdenhet av å delta i TiPåTopp. I perioder har det faktisk vært dager jeg har gått fra morgen til kveld. Det er, som jeg nevnte, også en fin sosial arena – så dette vil jeg gjerne være med på i 2022!

Som årets turdeltaker kan Torbjørn vente seg flotte premier. Gavekort på tursko, bok og diplom er noe av det Torbjørn får i premie. Årets turdeltaker trekker vi ut blant de som har gått mange turer, og som er et flott forbilde når det kommer til turgåing. 

 

Tidligere vinnere: 

2020: Rafal Jemieljanczyk
2019: Maren Kristine Innleggen
2018: Jan Otto Kristiansen

Tilbake til hovedside